View-through & click-through conversies

Misschien heb je het al wel eens zien staan in Google Analytics of Google Ads: View-Through Conversies en Click-Through Conversies. Een belangrijk onderdeel van het meten van succes. Maar wat zijn het precies?

View-through conversies

Handig om naar te kijken wanneer je veel Google Display inzet, voor naamsbekendheid, of remarketing voor conversies behalen. View-through conversies zijn conversies die zijn ontstaan nadat iemand een advertentie van je heeft gezien. En niet heeft geklikt. Je weet dus niet zeker of de daadwerkelijke conversie dankzij jouw campagnes zijn gekomen. Maar je weet wel dat je advertentie onder ogen is gekomen van desbetreffende nieuwe klant.

Op de lange termijn kun je hier wel een conclusie aan koppelen. Stel dat mensen die de banner hebben gezien vaker converteren dan mensen die deze niet hebben gezien. Dan weet je dat ze werken (kort door de bocht maar de kans is groot).

Noot: Dit werkt anders bij Google Video, wanneer iemand 30 seconden een video bekijkt wordt de conversie toegeschreven aan de video en niet als view-through conversie.

Click-through conversies

Dit zijn de conversies die je waarschijnlijk kent. Iemand klikt op je banner of zoekwoordadvertentie en doet een aankoop. Google Ads & Google Analytics laten vervolgens hun attributiemodellen hierop los om deze aan de juiste bron toe te kennen!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.