Met remarketing bereik je de mensen die jouw website eerder hebben bezocht. Waarschijnlijk herken je het wel van die jeans die je hebt bekeken op Zalando: de advertenties blijven je achtervolgen!
Een Zalando doet dit niet voor niets, de advertenties werken namelijk extreem goed. En dat zien we ook bij onze eigen klanten. De reden? De mensen zijn al bekend met je product of dienst en weten bewust of onbewust al of zij dit willen gaan kopen.
Mensen gaan echter over het algemeen niet meteen kopen. Dat duurt vaak even. Ze gaan vergelijken, of wachten tot het einde van de maand voor de studiefinanciering o.i.d. En juist daarom is remarketing zo handig, je kunt ze namelijk ook op deze momenten advertenties tonen!
Wanneer je een website hebt met veel bezoekers kan het dus interessant zijn om remarketing in te zetten. Echter, wil je niet aan mensen gaan vertonen die eigenlijk geen interesse hebben. Je hebt bijvoorbeeld vast wel eens een link van een kledingstuk gestuurd naar een vriend of vriendin, wil je dan deze vriend of vriendin ook remarketen? Nee. Daarom moet je goed nadenken over je remarketing strategie. In dit artikel vind je 4 ideeën voor het opstellen van remarketing campagnes.
De meest eenvoudige variant. Je target hierbij op mensen gebaseerd op het bekijken van bepaalde (of alle) pagina’s. Wanneer je je focust op alle bezoekers, kun je een vrij algemene banner vertonen. Zie het voorbeeld hieronder.
Dit is handig wanneer blijkt dat bepaalde bezoekers veel pagina’s bekijken. Ze tonen een brede interesse in je product.
Maar, het is ook interessant om bij veel bezoekers (een remarketing lijst moet namelijk minstens 100 bezoekers bevatten per maand, dus als je target per pagina 100 bezoekers per pagina per maand) te targetten op een specifieke pagina. Iemand die de /careers/-pagina bezoekt zal bijvoorbeeld een andere intentie hebben dan /products/ of zelfs /checkout/. Je kunt dan aparte banners vertonen. Je zorgt hierbij ervoor dat je geen budget weggooit en tevens zeer relevante content vertoont.
Denk ook eens aan het targetten van pagina’s als deze:
Om nog in te haken op bovenstaande, bij de reviewpagina kun je mensen bijvoorbeeld targetten die het schijnbaar belangrijk achten wat anderen vinden. Een remarketing banner met daarin een review zou zeer interessant kunnen zijn. Denk aan onderstaande banner (Facebook).
Wanneer iemand niet je website bezoekt hoeft dat niet te betekenen dat ze niet geïnteresseerd kunnen zijn. Het kan op Facebook of Instagram namelijk ook zo zijn dat ze op je profiel kijken, of je video’s bekijken. Dit kan al een mate van interesse aanduiden. Het is mogelijk om deze te remarketen via deze kanalen. Denk ook eens aan de volgende activiteiten waarop je mensen kunt remarketen:
Wanneer men bijvoorbeeld jouw video’s bekijkt á 2 minuten, dan weet je dat ze deze interessant vonden. Een goede om dus remarketing bij in te zetten!
Een andere sterke remarketing strategie: Je remarketing baseren op hoe mensen zich gedragen op je website. Het is natuurlijk leuk dat mensen bepaalde pagina’s bezoeken, maar als ze hier slechts 2 seconden op blijven, hoe geïnteresseerd zijn ze dan? Of als ze constant afhaken na de eerste alinea, staan ze dan wel open voor meer informatie over je product? Door statistieken als deze toe te passen in je remarketing strategie kun je ongeïnteresseerde bezoekers filteren uit je remarketing lijsten. Maar je kunt ook targetten op mensen die zeer veel interesse tonen, bijvoorbeeld wanneer ze 2 minuten of langer op een bepaalde pagina als de Pricing pagina blijven.
Enkele andere activiteiten op de website waar je ook aan kunt denken, zijn deze:
Voor een website over slapen, kun je bijvoorbeeld wanneer iemand een blog leest (>2 minuten op pagina) een banner als onderstaande vertonen. Wellicht met wat animatie om meer de aandacht te trekken.
Binnen Google Ads kun je tot 540 dagen na laatste bezoek website iemand remarketen. Maar dat wil niet betekenen dat 539 dagen nadat iemand je website heeft bezocht nog geïnteresseerd is. Sterker nog, na een bepaalde periode zijn mensen zo zat van je advertenties dat het je imago kan gaan schaden. Bepaal daarom vooraf wanneer je stopt met adverteren, óf verander je remarketing banners na verloop van tijd. Test wanneer mensen over het algemeen aankopen bij je doen en target tot rondom deze periode met remarketing banners. Zet na deze periode banners in die algemener van aard zijn en meer voor het onderbewuste dienen. Laat af en toe je naam even zien zodat mensen je niet vergeten. Doe dat zeker niet dagelijks, maar eenmaal per week of twee weken. Of op verschillende manieren, zodat ze het niet al onbewust gaan wegfilteren uit hun gezichtsveld. Vertoon bijvoorbeeld de ene keer een videoadvertentie en dan weer een display banner of tekstadvertentie.
Zomaar een aantal strategieën die je toe kunt passen op je remarketing! Hulp nodig bij de implementatie? Of bij het bedenken van je remarketing banners? Neem eens contact op!
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.