Waarom is de PHP-versie belangrijk voor SEO?

seo May 06, 2020

PHP is een scripttaal die bedoeld is om dynamische webpagina’s te kunnen creëren. Het is de basis van de uitlevering van jouw website aan bezoekers. Ook binnen PHP-land is het gebruikelijk dat er regelmatig nieuwe updates doorgevoerd worden. Dit heeft ook impact op je SEO. Waarom? Dit leggen we hier voor je uit.

PHP 5.6 en PHP 7

Bij de meeste hosting providers kun je gebruik maken van 2 keuzes: PHP 5.x en 7.x. PHP 5.6 is de opvolger van PHP 5.5 maar dan sneller en beter beveiligd. PHP 7 daarentegen is nog veel anders dan PHP 5.6 en haar voorgangers. Ten opzichte van PHP 5.x zijn er de volgende voordelen:

  • PHP7 is sneller
  • PHP7 biedt minder geheugenverbruik
  • PHP7 biedt een betere foutafhandeling

Veel voordelen dus ten opzichte van voorgaande varianten. Daarnaast wordt PHP5.x tot 1 januari 2019 ondersteund. Wat ook weer risico’s met zich mee brengt als je het daarna blijft gebruiken.

PHP-versie en SEO

Je merkt dus al wel uit mijn verhaal dat de PHP-versie invloed heeft op snelheid, veiligheid e.d. En laat dit ook net factoren zijn waar Google op let bij het analyseren van jouw website. Gebruik je een oude PHP-versie dan ga je geheid het afleggen tegen een identieke website met een nieuwere PHP-versie. Natuurlijk zijn er veel meer SEO-factoren, maar heb je een concurrent die op alle vlakken identiek is op de PHP-versie na, dan ga je het wel merken.
Update dus altijd je PHP-versie naar de meest recente versie. Dit is echt iets wat heel erg veel bedrijven vergeten te doen.

Ook dit is een aspect dat ik meeneem in het scannen van een website. Interesse?

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.