Verschillen tussen Google Ads & Google Ads Express

google ads May 07, 2020

Google Ads (Of Adwords) wordt door vele bedrijven ingezet. Je moet toch op een manier aan klanten zien te komen wanneer je niet (of enkel) koude acquisitie wilt doen. Google Ads is een goede manier om hierbij te helpen. Je dient het echter wel goed in te richten en daar gaat het vaak mis. Bedrijven proberen een campagne te starten maar falen omdat zij campagnes slecht in te stellen. Er wordt bijvoorbeeld een te hoge klikprijs ingesteld, of campagnes sluiten totaal niet aan bij landingspagina’s = irrelevante kliks. Speciaal voor deze doelgroep heeft Google enige tijd geleden Google Ads Express in het leven geroepen.

Google Ads Express

Google Ads Express is een eenvoudige en vooral snelle manier om jouw campagnes op te zetten. Je kunt een vast budget instellen gebaseerd op het type bedrijf waarvoor je wilt adverteren. Google komt vervolgens met een voorstel voor de zoekwoorden die je kunt gaan gebruiken. Je stelt daarna een advertentie in en klaar. Je hebt een Ads Express campagne. Vervolgens wordt je campagne automatisch gemanaged door Google. Eitje.

Google Ads

Google Ads gaat veel verder dan dat. Hier kun je zelf je zoekwoorden toevoegen en monitoren, budgetten aanpassen, negatieve zoekwoorden uitsluiten, Display campagnes inzetten en bovenal je conversies meten. Dé tool voor de digitale marketeer.

Een overzicht van Ads vs Ads Express

  GOOGLE ADS EXPRESS GOOGLE ADS
GEAUTOMATISEERDE MANAGEMENT JA JA
EENVOUDIGE OPLOSSING VOOR BEDRIJVEN ZONDER WEBSITE JA NEE
BETAAL ENKEL VOOR KLIKS NEE JA
ADS OP SEARCH & MAPS JA JA
ADS OP DISPLAY NEE JA
MOBIELE ADS JA JA
VIDEO ADS NEE JA
GEO-LOCATIE ADS NEE JA
NEGATIEVE ZOEKWOORDEN NEE JA

Conclusie

Google Ads Express is echt een tool voor de persoon, voor wie inzicht in de campagnes, als conversies en het monitoren van hoge klikprijzen, niet het belangrijkste zijn. Een tool waarbij je niet het maximale uit je zoekwoorden kunt halen, maar die wel erg eenvoudig op te zetten is. Google Ads is voor de persoon die inzicht in alles wil en alles wil kunnen bijhouden. Én zo blijkt, minder wil betalen per klik. Want het schijnt dat Google Ads Express soms wel 20x de klikprijs berekent die bij Google Ads wordt berekend (lees ook dit artikel).

Wil je wel Google Ads inrichten maar heb je hulp nodig? Neem eens contact op.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.