Vijf Google Shopping Tips

Google Shopping is een mooie manier om jouw producten uit te lichten aan potentiele kopers. Helemaal wanneer je weinig marge draait kan een Shopping campagne je uit de brand helpen. In dit artikel vind je vijf tips hoe je deze Shopping campagnes kan verbeteren zodat je een nog betere ROI kunt krijgen.

Negatieve zoekwoorden

Veel mensen zien dit over het hoofd. Negatieve zoekwoorden. Binnen Google Shopping worden producten vaak aan verkeerde, irrelevante zoekwoorden gekoppeld. Houd dit dus bij! Neem eens uitgebreid de tijd om het zoektermrapport van jouw campagnes te analyseren. Sluit je deze uit, dan zal je ROI ook weer stijgen.

Splits branded campagnes van non-branded campagnes

Een ander aspect dat we vaak tegenkomen bij het analyseren van een Shopping campagne: Branded termen en non-branded termen worden gebundeld. Niet goed, want hierdoor krijg je een vertekende CTR en kun je lastig analyseren hoe jouw non-branded zoektermen het eigenlijk doen. Logischerwijs scoren branded zoektermen beter, mensen zijn al op zoek naar jouw website of product en zullen dus ook klikken. Splits ze dus op in twee aparte campagnes.

Gebruik RLSA-remarketinglijsten en klantenlijsten

Met een RLSA-remarketinglijst target je mensen die eerder jouw website hebben bezocht en kun je bodaanpassingen doen. De kans is groot dat zij jouw website herkennen van die vorige aankoop of bezoek en denken “Hey, daar moet ik weer zijn!”. Slim dus om hier op in te spelen door middel van een RSLA-remarketinglijst.

Fouten in Merchant Center verhelpen

De ervaring leert dat het oplossen van alle problemen in het Merchant Center ervoor zorgt dat je vaker vertoond wordt. Hoe meer informatie Google heeft, hoe groter de kans is dat zij op de juiste manier uitleveren. Gebruik een data feed tool om eenvoudig van problemen af te komen. Bijvoorbeeld Channable.

Kijk naar de concurrentie

Vaak wordt er blind een Shopping campagne aangemaakt. Feed aanmelden bij Merchant Center, koppelen met Google Ads en hij staat. Euh nee dat is niet de bedoeling. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar hoe de concurrentie het doet. Spring je met je eigen producten er bijvoorbeeld wel bovenuit? Hoe zijn de prijzen van de concurrent, kleuren, naam en vooral ook: Hoe is de afbeelding? Zorg ervoor dat je je onderscheidt van de concurrentie!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.